Reisgids

UPDATE 9-3-2021: Hoewel mijn reisgids is geschreven om lang mee te kunnen, gooit de coronacrisis hier en daar roet in het eten. Van de tien restaurants in Los Cristianos op blz. 11 is er één definitief gesloten: La Casseruola. Ook Cafetería Canarias is dicht, maar die gaat waarschijnlijk wel weer eens open.

Over de tien restaurants in de hoofdstad Santa Cruz (blz. 68) ben ik nog informatie aan het verzamelen, vermoedelijk bestaan de meeste nog wel. 

Van de grote pretparken zijn Siam Park en Loro Parque tijdelijk gesloten, hoewel Loro Parque wel een rondleiding aanbiedt. Aqualand en Jungle Park zijn open. Ook de kabelbaan van de Teide is open. 

In de pers duiken verontrustende foto's op van uitgestorven toeristische gebieden. Die kloppen alleen voor de kuststrook van Playa de las Américas tot La Caleta. Voor de rest is het rustig op het eiland, maar wel gezellig. Wie tijdens zijn vakantie graag zo weinig mogelijk toeristen ziet, zou eigenlijk juist nu moeten komen. 

Niet corona-gerelateerd: aan het begin van de wandelroute van Santiago del Teide naar Masca (blz. 28) is een tunnel aangelegd: het gedeelte over de houten vangrail klopt niet meer. Als je de weg volgt, zou je het pad op een gegeven moment moeten zien liggen. In de toekomst ga ik er nog wel eens langs om de situatie ter plekke te bekijken.   

Op verzoek van uitgeverij Edicola heb ik in 2018 een PassePartout-reisgids over Tenerife geschreven. Er staat ook een hoofdstuk over La Gomera in. Het boek is inmiddels in Nederland en België te koop, onder andere via bol.com en  https://edicola.nl/product/tenerife. Ook op Tenerife is het op enkele plaatsen te krijgen (zie onderaan).

Binnen het aantal vastgestelde bladzijden en foto's had ik veel vrijheid. Ik heb de kans gegrepen om het soort reisgids te maken dat ik zelf graag had zou lezen. Nuttige, maar saaie routebeschrijvingen staan zoveel mogelijk op plekken waar ze niet storend zijn voor de voorpret in Nederland of België. Vanwege de vele foto's en de schrijfstijl is het boek als je vakantie er eenmaal opzit een mooie herinnering. 

--------------                                                                                            

Op Tenerife te koop bij Bakkerij Bernardo, Avenida Palm Mar 60, Palm Mar, tel. +34 650 22 12 80