Nieuwe versie reisgids

12-08-2022

De eerste editie was zo goed als uitverkocht en het was sowieso tijd voor een update, maar de timing was uitstekend, want in de pandemie zijn wat horecagelegenheden gesneuveld. Verder is het begin van de bergwandeling van Santiago del Teide naar Masca drastisch gewijzigd. Met de oude routebeschrijving zou je het pad niet meer vinden (zie blog juni). 

Het oude omslag vond ik eigenlijk iets mooier, maar ik begrijp de keuze van uitgeverij Edicola helemaal. De nieuwe opmaak maakt meteen duidelijk dat het om een boek uit de PassePartout-serie gaat; ook de reisgidsen over andere landen hebben deze opmaak. Het voelt eerlijk gezegd best speciaal om deel uit te maken van een grote serie met wereldwijde vakantiebestemmingen.

Inmiddels is het boek in Nederland en België volop verkrijgbaar. Om eilandbewoners en vakantiegangers die al op Tenerife zijn tegemoet te komen, zorg ik ervoor dat het boek ook hier te koop is. Niet meer bij bakkerij Bernardo, maar bij schoenmaker Walter in Los Cristianos (Calle Amalia Alayón 10, maandag t/m vrijdag van 10 tot 14 uur). Hij doet de verkoop geheel belangeloos en daarom heb ik hem terloops in het voorwoord op bladzijde 5 vermeld. Terloops, omdat hij na tientallen jaren echt een onderdeel van het Los Cristiaanse dorpsleven is geworden. Als je het niet weet, zou je denken dat de kleine, pittoresk rommelige werkplaats Canarisch is.