Nog steeds in de wacht

30-06-2019

Zoals ik al vreesde, ben ik niet in staat om een blog bij te houden. Als free lancer die van hot naar her holt en de ene dag niet weet hoe de andere eruit zal zien, vind ik het moeilijk om dit te plannen. Zo was ik vorige week plotseling bijna acht uur kwijt aan een tolkenklus bij de Guardia Civil vanwege een diefstal met geweld. Ondertussen bleef al mijn vertaalwerk liggen. Enfin, het zijn luxeproblemen. De schoorsteen rookt, of eigenlijk moet ik zeggen: de ventilator draait. Wat het klimaat van Tenerife betreft, vindt de laatste tijd een verschuiving plaats van winterzonbestemming naar zomervakantiekeuze. Dit vanwege de regelmatige hittegolven in landen als Nederland en België. Als het op Tenerife een keer rond de dertig graden is, heb je niet dat drukkende, kleffe wat de warmte zo ondraaglijk maakt. Bovendien wemelt het  aan zuidkust van de zwembaden en stranden. Voor liefhebbers van natuur en cultuur is met name het noorden van het eiland in de zomer een goede keus. 's Winters valt het weer daar soms tegen. In de bekendste pittoreske dorpjes in het noorden kom je in augustus veel Spaanse toeristen tegen maar op de een of andere manier is dat toch minder erg dan als je constant op Duitsers, Engelsen of (help!) landgenoten stuit.

Van de week ontving ik per post ik een chique paspoorthoesje dat kopers tegenwoordig krijgen bij de aanschaf van een van de Passepartout-reisgidsen. Dankzij de begeleidende brief weet ik nu ook ik dat de naam Passepartout verwijst naar het hulpje van Jules Verne want "Reis om de wereld in tachtig dagen" heb ik nooit gelezen. Mijn jeugd stond in het teken van andere planeten. Ik verslond populair-wetenschappelijke boeken over astronomie en keek naar series als Star Trek. Wat de herdruk van de reisgids betreft, is er nog geen nieuws. Het herdrukken gebeurt pas als er meerdere titels uit de serie zijn uitverkocht want anders wordt het allemaal te kleinschalig (lees: duur). Ook zal meespelen dat het boek hier en daar nog wel te koop is.

Nu zijn er natuurlijk ook andere onderwerpen waar ik kan over schrijven dan mijn eigen reisboek. Zo valt er een heleboel te vertellen over de Canarische of Spaanse taal en cultuur. En dat ben ik ook zeker van plan. Mañana.