Wijziging wandelroute    Santiago del Teide - Masca

23-06-2022
Foto: Ietje Luiken
Foto: Ietje Luiken

Onlangs vroeg uitgeverij Edicola me om de reisgids te updaten. Er zijn door de pandemie een paar restaurants verdwenen, maar de wandelroute van bladzijde 28 klopt ook niet meer. Aan het begin is het landschap helemaal omgewoeld voor de aanleg van een autotunnel. Samen met Ton Theunissen van wandelclub De Zoolslijters ben ik poolshoogte gaan nemen. De eerste paragraaf is nu als volgt:

Verlaat het dorp via de hoofdweg langs de kerk. Aan de linkerkant is een picknickplaats. Ga op de splitsing naar links (TF-82 naar El Tanque en Icod). In de bocht is rechts een voetgangerstunnel, loop die in en ga bij de splitsing links omhoog. Aan het eind begint een bos. Neem het eerste paadje links en ga meteen weer naar rechts, dan kom je op een eeuwenoud pad dat naar de bergtop gaat. Het eerste deel is klimmen geblazen, maar dan heb je het ergste ook gehad. In het voorjaar loopt hogerop vaak een beekje. Het landschap dat zich voor je uitstrekt is prachtig, maar vergeet niet om zo nu en van het uitzicht achter je te genieten. Op een kleine vlakte met een onverharde weg gaat het pad verder omhoog, ietsje links ten opzichte van waar je vandaan komt. Uiteindelijk kom je op een mooi begroeide bergtop met ook weer een fantastisch uitzicht, maar dan richting Masca, de oceaan en bij helder weer de buureilanden.

In het boek staat de beschrijving hoe je kunt doorlopen naar Masca, maar deze paragraaf is op zich al een mooie wandelroute met een een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt.